luni, iunie 22, 2009

Changes...cu fiecare diploma, cu fiecare criza...

Ai terminat facultatea, poate esti putin speriat, sau poate entuziasmat ca incepi o noua etapa...pentru unii urmeaza masteratul...o necesitate, sau "ceva sa fie acolo", inca o diploma, o activitate pe "langa"...Daca intre timp deja muncesti, sau ai muncit...asta a fost o formalitate care ti-a incurcat un pic planurile si ti-a mancat timpul. Daca nu, oricum esti fericit ca scapi...mai bine de 90% din cei cunoscuti nu vad rostul, in sensul ca nu l-au gasit foarte util. Pentru cei care totusi s-au ales cu ceva va zic"norocosilor!". Pentru unii a fost o portita spre alte oportunitati, spre alte sanse de ...cariera, idei de viitor, sau pur si simplu de limpezire a gandurilor care tipa in cap" ce vreau sa fac mai departe?". Unii au avut o activitate de rutina de a acoperi golul lasat de criza care le-a facut gaura in buget, in cartea de munca, si muuuult timp.

S-au trezit multi cu noi idei. Unele le-au aplicat, inclusiv eu- cu rezultate mai mult sau mai putin pozitive. Ce este oarecum "amuzant" e sa vezi ce fel de decizii, schimbari iau oamenii in momente de criza. Mi-au venit cateva idei geniale si dupa lupte si cautari si sapaturi mi-am dat seama unde ajunge mintea buclucasa a omului. Poate ca m-as fi impacientat mai tare, daca nu as fi observat niste anomalii asemenea si la cei din jur...si uite asa...vremurile disperate cer masuri disperate, gandesti un , nu neaparat nou, dar mult "updatat" sistem de valori, recurgi la solutii si solutii, temporare, sau care iti vor influenta viata' daca nu toata, cel putin ii va devia cursul pentru o perioada.
Ce-am invatat? Sa nu bag mana in foc pentru altii, si ca inca o data se aplica (inclusiv pentru mine) :
  1. Never say Never!!! sau/si Never take a person for granted!!!
  2. Lumea se schimba si tu o data cu ea (vorbele alea' cu "Sa ramai mereu aceeasi/ acelasi:-@ o iau mai nou si ca insulta :D)
  3. Incercarea moarte n-are!
  4. Orice fapta are repercusiunile ei mai devreme sau mai tarziu..
  5. Uhmm Sinceritatea se cam bate cam in cap cu diplomatia:D asa ca trebuie sa alegi, s-ar putea sa se cam anuleze una pe alta de cateva ori si sa nu convina multora,
  6. Fa-ti curaj( la timp) sa recunosti cand ai gresit! caci Fugit ireparabile tempus(asta ca sa fac fericit pe cel-cei:)) ce le era dor de latina)...
  7. A! si O chestie buna de barfa iti va aduce mai multe telefoane decat cateva zile la spital:))ca deh "E mai interesanta" Cateodata E prea Tarziu:)
Pana una alta ma bucur cat mai pot de Copou si de mirosul nebun de tei...